OLVG

Een project met 160 batterijen, 10 trafokasten en een grote UPS. Waarbij we voor oplevering ook een SAT-test uitvoerden. De afgelopen maanden staken we bij het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam onze handen flink uit de mouwen. Maar laten we bij Belpa nu wel van een mooie uitdaging houden. Hoe dit project verliep? Dat lees je hier!

Een ziekenhuis moet operationeel blijven. Altijd. En dat staat of valt met de juist werkende apparatuur. Toen de operatiekamers toe waren aan renovatie werden de transformatoren en UPS’en ook onder de loep genomen.

Start project

Zoals bij elk project begint het allemaal bij de vraag “wat moet er exact operationeel blijven bij spanningsuitval en met welk vermogen wordt er gewerkt?” Na het beantwoorden van deze vragen gaan wij terug naar de tekentafel om met een gedegen plan te komen voor de benodigde materialen en apparatuur.

Voor dag en dauw

Bij het project voor het OLVG kwam nog meer kijken. De apparatuur moest op één van de bovenste verdiepingen van het ziekenhuis geïnstalleerd worden. Maar 160 batterijen van 40 kg per stuk, transformatorkasten en een zware UPS verplaats je niet zomaar. Een hijskraan bood uitkomst. Alleen mag je in Amsterdam niet meer na 8 uur ’s ochtends hijsen. Dat betekende dat we voor dag en dauw al een hijskraan op locatie hadden staan om alle apparatuur naar boven te hijsen. Vier van onze medewerkers brachten, samen met collega’s van een ander bedrijf, het materiaal met palletwagens naar de juiste ruimtes in het ziekenhuis.

SAT-test

Na het installeren en aansluiten van de apparatuur volgde een SAT-test om zeker te weten dat de apparatuur naar behoren werkt. Inmiddels is het project afgerond en draait de apparatuur non-stop.  

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Onze specialisten helpen je graag verder.

 

OLVG
Zoeken