Amsterdam UMC (locatie VUmc)

Een ziekenhuis zonder stroom, waardoor levensreddende apparatuur uitvalt. Je moet er toch niet aan denken. Transformatoren zijn onmisbaar op dit soort locaties. Voor het VUMC  leverden we voor de renovatie van het ziekenhuis negen nieuwe trafokasten. Hoe dat verliep, lees je hier!

De hematologie-afdeling van het ziekenhuis werd gerenoveerd. Dat vroeg ook om de levering van negen nieuwe trafokasten. Vrijwel identieke kasten met dezelfde opbouw en hetzelfde aantal transformatoren. Nadat de kasten waren geplaatst, bevestigden onze monteurs de transformatoren. De installateur van het ziekenhuis zorgde voor de voeding en de externe bekabeling.

Testen, testen, testen

Onze servicemedewerker Chris voerde na de installatie een SAT-test uit. “Voordat onze transformatoren en UPS’en op transport gaan, lopen we de kasten na. Zo weten we of alles werkt en of alle meldingen op de juiste manier binnenkomen. Met een SAT-test doen we dat nog een keer, maar dan op locatie. Dan voeren we ook een spanningscontrole uit, waarbij we testen of de apparatuur blijft functioneren wanneer we de spanning aan- en uitzetten. Daarbij loop ik ook de aardverbinding na.”

Meldingen

“Met een momentsleutel loop ik alle verbindingen na en kijk ik of alle bouten en moeren goed vastzitten. Bij de transformatoren trek ik daarbij fysiek aan de kabels. Zo weten we écht zeker dat alles goed bevestigd is. Als laatste controleer ik of alle meldingen goed binnenkomen op het bewakingssysteem. En of deze meldingen voorzien zijn van de juiste teksten en codes.”

SAT-test

“Bij de SAT-test zorgen we ook voor een goede documentatie van onze bevindingen en doorlopen we een compleet stappenplan, zodat we echt niets aan het toeval overlaten. En mocht er onverhoopt toch iets niet werken, proberen we dat direct op te lossen of komen we op een later tijdstip terug. Voordat de apparatuur echt in werking treedt, zorgen we dat we alles foutloos achterlaten.”

Op zoek naar oplossingen voor jouw energievraagstuk? Neem contact op met een van onze specialisten.

onze specialist

Heb je vragen over dit project? Neem direct contact met mij op.
Edwin Bultman Commercieel Directeur
Zoeken