ACIBADEM International Medical Center

Apparatuur moet werken. Altijd. Zeker wanneer het op een locatie is waar het van cruciaal belang is. Daarbij wil je niets aan het toeval overlaten én moet de apparatuur met uiterste precisie geïnstalleerd worden. Voor ACIBADEM International Medical Center in Amsterdam staken wij de handen uit de mouwen. En daar kwam een hoop bij kijken. Lees maar mee.

De uitdaging

Een operatie- en behandelkamer moet te allen tijde voorzien zijn van stroom. Ook wanneer deze uitvalt. Om dit te garanderen worden er UPS’en geïnstalleerd. Deze zorgen ervoor dat de stroomvoorziening blijft gewaarborgd, ook wanneer de netspanning wegvalt. Een onmisbare tool dus. Bij ACIBADEM hebben we een UPS op locatie geïnstalleerd. Maar voordat de eerste Belpa-medewerkers ter plaatse zijn, is er achter de schermen al een hoop gebeurd. “De apparatuur en de accu’s zijn rechtstreeks naar de klant gestuurd”, begint Christiaan, service engineer bij Belpa, te vertellen. “Een pellet met accu’s kan heel zwaar zijn. De planning kijkt of er bijvoorbeeld extra handjes nodig zijn voor het sjouwwerk. Daarbij wordt er ook gekeken wat er nog meer nodig is, bijvoorbeeld extra middelen voor het transport.” 

De oplossing

“Het laatste project bij ACIBADEM betrof een verbouwing in een bestaand pand, waarbij er één UPS voor alle behandelkamers geïnstalleerd moest worden. Vooraf wordt er bepaald hoe zwaar de UPS moet zijn. Voordat we daadwerkelijk de apparatuur gaan installeren ben ik eerst gaan kijken op locatie. In eerste instantie zou de UPS in een vrij kleine ruimte geplaatst worden, maar toen we terugkwamen voor het inbouwen van de apparatuur bleek dat we alsnog een andere ruimte toebedeeld hadden gekregen. Dat vergt dan even wat schakelwerk, met name voor het sjouwen van het materiaal naar de andere ruimte. Maar het komt altijd wel goed”, weet Christiaan te vertellen.

Service en onderhoud

Nadat de apparatuur geïnstalleerd is, wordt deze regelmatig gecontroleerd op de werking. Daarvoor worden onderhoudscontracten afgesloten zodat een optimale werking wordt gegarandeerd. Ook daar komt het nodige bij kijken, laat Christiaan weten. “Negen van de tien keer is de kliniek in gebruik wanneer wij onderhoud uitvoeren. Dat betekent dat er dan ook gewoon patiënten zijn. Bij de UPS kun je dan wel het standaard onderhoud plegen, maar bepaalde schakelhandelingen die je ter controle moet doen, gaan dan niet. Soms wordt er vanuit de kliniek rekening gehouden met het inplannen van de behandelruimtes, maar dat is natuurlijk niet altijd mogelijk. Veel gebeurt er dan - in overleg - ook na sluitingstijd.”

Op zoek naar oplossingen voor jouw energievraagstuk? Neem contact op met één van onze specialisten.

ACIBADEM International Medical Center
Zoeken