Watergekoelde transformatoren: de ins and outs

Watergekoelde transformatoren: de ins and outs

Transformatoren voor het omzetten van energie. Een toepassing die, in veel situaties, onmisbaar is. Toch kan het voorkomen dat de ‘standaard’ transformatoren niet geschikt zijn voor een specifieke locatie, bijvoorbeeld als de ruimte te klein is en je toch veel vermogen wilt afnemen. Speciaal daarvoor zijn watergekoelde transformatoren ontwikkeld. Lees er hier alles over!

Hoe werkt het?

Zoals de naam al doet vermoeden; dit type transformator wordt door water gekoeld zodat de wikkelingen in de transformator niet te warm worden. Daarvoor is een speciaal koelblok in de wikkeling opgenomen.

Wanneer zet je het in?

Wanneer je op een klein stuk veel vermogen wilt afnemen, maar waarbij de ruimte beperkt is, zijn watergekoelde transformatoren dé oplossing. Door het koelblok in de wikkeling wordt de transformator niet te warm. Als dit koelblok niet in de wikkeling zit, loop je de kans dat de transformator te warm wordt en daardoor stuk gaat.

Twijfel je over welke transformator voor jouw situatie de beste oplossing is? Neem gerust contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Terug naar overzicht
Zoeken