Uit de praktijk: hoe de juiste locatie bepalend is voor de werking van de apparatuur

Uit de praktijk: hoe de juiste locatie bepalend is voor de werking van de apparatuur

Het aansluiten van een UPS is één, maar zorgen dat deze naar behoren blijft werken is net zo cruciaal. Bij een kliniek in Utrecht verplaatsten we onlangs de UPS. De ruimte waarin deze was ingebouwd bleek namelijk niet geschikt voor een juiste werking van de apparatuur. Hoe dat zit? Je leest het hier.

Het belang van een service- en onderhoudscontract werd duidelijk op deze locatie. De oorspronkelijke ruimte werd door een airco gekoeld. Maar toen één van onze servicemonteurs langskwam om preventief onderhoud uit te voeren, werd direct duidelijk dat er iets mis was. De batterijen in de UPS werden veel te warm. De kans dat deze zouden gaan lekken en kapot zouden gaan was reëel. Accu’s werken tot maximaal 20 – 25 graden naar behoren. Op deze locatie werd een temperatuur van bijna 30 graden gemeten.

Tijd voor actie

Ons advies? De UPS verplaatsen naar een andere ruimte. In overleg met de aannemer en de betrokkenen werd direct de koe bij de horens gevat. Dat vergde natuurlijk ook wat van de infrastructuur van de energiekabels. Door goed te communiceren is ook dat allemaal soepel verlopen. Inmiddels werkt de apparatuur optimaal én onder de juiste omstandigheden. Dat geeft een veilig gevoel!

Op zoek naar oplossingen voor jouw energievraagstuk? Neem contact op met één van onze specialisten.

Terug naar overzicht
Zoeken