Meander Medisch Centrum over Belpa: ‘Onze samenwerking gaat al heel wat jaren terug’

Meander Medisch Centrum over Belpa: ‘Onze samenwerking gaat al heel wat jaren terug’

In een ziekenhuis is de stroomvoorziening op bijvoorbeeld OK’s van levensbelang. De transformatoren van Belpa helpen om uitval te voorkomen. Zo ook voor Meander Medisch Centrum, die meerdere locaties heeft in Amersfoort en omgeving. Een samenwerking waar wij trots op zijn, maar die ook vanuit Meander Medisch Centrum heel goed bevalt, zo laat Hennie van Pinxteren Stafadviseur Techniek en Energie/Vastgoed weten.

“Belpa is op het gebied van het leveren van scheidingstransformatoren van medische ruimtes een heel bekende partij. Vanuit Meander Medisch Centrum werken we al jaar en dag hiervoor samen met Belpa. Sterker nog, ik werk al 25 jaar voor dit ziekenhuis en ik weet niet beter dan dat wij met Belpa samenwerken. Er was ook nooit een reden om die samenwerking te stoppen”, licht Hennie toe.

En voor die samenwerking heeft Meander Medisch Centrum meerdere goede redenen, zo laat Hennie weten. “Belpa zit in Harderwijk, wij in Amersfoort, dus dat is dichtbij. Recent zijn we bij Belpa op bezoek geweest en ook in deze tijd, wanneer in veel branches de levertijden langer worden, is dat bij Belpa niet het geval. Zij hebben grote voorraden en zeker voor de apparatuur in onze range.”

Snelle service

Voor het onderhoud heeft het ziekenhuis een service- en onderhoudscontract met Belpa. “Zo wordt de apparatuur één keer per jaar preventief gecontroleerd. Daarbij wordt de hard- en software van de transformator ook gecheckt. Als het van het begin goed functioneert kan er eigenlijk weinig kapot aan gaan, maar mocht er toch een storing zijn, dan schakelen ze bij Belpa snel. Binnen zeer korte tijd staan ze op de stoep om het op te lossen. Het helpt ook dat ze daarvoor veel onderdelen op de plank hebben liggen.”

Veiligheid dichtgetimmerd

De laatste jaren heeft Meander Medisch Centrum Belpa ingeschakeld voor de transformatoren naar aanleiding van interne verbouwingen en uitbreidingen. “Voor de laatste verbouwing hebben we ook gekozen voor drie nieuwe kasten van Belpa. Het is voor de uniformiteit net zo makkelijk en efficiënt om daarvoor met één partij samen te werken. Deze nieuwe kasten gaan ook mee in het onderhoudscontract dat we met Belpa hebben. Zo hebben wij er verder geen omkijken naar en is de elektrische veiligheid goed dichtgetimmerd.”

Samen tot oplossingen komen

Maar dat neemt niet weg dat er voor het plaatsen van nieuwe kasten wat overleg aan vooraf gaat. “Over de uitvoering en invulling voor bijvoorbeeld de OK’s spreken we elkaar een aantal keren. Zo komen we samen tot de beste oplossing. We stemmen alles op elkaar af, soms tot het kleinste schroefje aan toe. Verder zien we elkaar niet veel en dat is een goed teken”, besluit Hennie lachend.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust eens contact op. 

Terug naar overzicht
Zoeken