De gezichten achter | Christiaan

De gezichten achter | Christiaan

‘Ik heb altijd bij Belpa willen werken’

Wat doe je wanneer je stiekem altijd op een website kijkt op jacht naar geschikte vacatures, er nooit één tussen ziet staan en ineens jouw droombaan voorbij komt? Dan laat je alles vallen en duik je direct in de pen om te solliciteren. Dat deed Christiaan. Inmiddels werkt hij alweer 1,5 jaar bij Belpa als service engineer. Tijd om hem het hemd van het lijf te vragen.

“Ik heb altijd geweten dat ik iets in de elektrotechniek wilde gaan doen. Ik heb dan ook de elektrotechnische opleiding gevolgd. Na mijn opleiding ben ik ook in de elektrotechniek gaan werken”, blikt Christiaan terug. Toch maakte hij ook een uitstapje naar een andere branche. “Op dat moment wilde ik echt heel wat anders gaan doen. Via een bekende kwam ik bij een farmaceutisch bedrijf terecht, waar ik acht jaar met veel plezier heb gewerkt. Helaas stopte het bedrijf en ook het bedrijf waar ik daarna in dienst trad trok de stekker uit de afdeling waar ik destijds werkte.”

Kansen pakken

Het gezegde ‘waar een deur dichtgaat, gaat een nieuwe open’ bleek helemaal van toepassing bij Christiaan. Zo nu en dan hield hij de website van Belpa in de gaten. Het bedrijf en de producten spraken hem aan. Maar nooit stond er een geschikte vacature bij. Totdat hij op een vrijdagmiddag opnieuw keek en de vacature van service engineer online zag staan. “Ik heb meteen een motivatiebrief geschreven en een cv opgesteld. Op maandag kreeg ik direct een uitnodiging voor een gesprek. En toen ging het heel snel, want in de week daarna had ik een arbeidsovereenkomst op zak”, vertelt Christiaan met een grote glimlach op zijn gezicht.

Collega’s maken het verschil

“Ik wist dat Belpa in de transformatoren zat. Een gedeelte van mijn opleiding ging ook over transformatoren. De binding was er dus altijd al, al wist ik niet precies hoe het werken met transformatoren in de praktijk er aan toe ging. Het wikkelen van de transformatoren doen ze bij Belpa zelf. Dat leer je op school niet, terwijl dat juist zo leuk is om te zien. Ik zit hier echt op mijn plek. Het werk is heel leuk. Ik ben veel op locatie aan het werk en dat past mij wel. Maar het allerbelangrijkste zijn toch wel de collega’s. Dat moet een leuke club zijn en dat is hier het geval. Je krijg veel verantwoording en de ruimte om zelf dingen uit te proberen, terwijl er voor overleg altijd iemand klaar staat om je te helpen.”

Op z’n plek

Dat Christiaan helemaal op zijn plek zit blijkt wel. “Ik wil dit werk zeker nog een hele tijd blijven doen. En het is ook super dat Belpa er energie in steekt om mij op te leiden. Als ik ooit wat anders ga doen, dan misschien een andere functie binnen Belpa. Ik zit hier namelijk echt op mijn plek.”

Terug naar overzicht
Zoeken